Sportmassage

Wat doet een sportmasseur?

Masseren
Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, stijve schouders, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Tapen en bandageren
De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Tijdens de eerste afspraak vindt er een kennismaking plaats, waarbij de reden van uw bezoek en de eventuele klacht worden besproken. Ook is het belangrijk voor mij een algemene indruk te krijgen van uw gezondheid, lichamelijke conditie en evt. sportieve activiteiten. Wellicht zijn er contra-indicaties, redenen waardoor massage niet, of gedeeltelijk niet, kan/mag plaatsvinden, tenzij er toestemming is van arts of specialist. Het is belangrijk dit vooraf te bepalen. Bij een blessure kan het nodig zijn functietesten te doen, om de aard van de blessure te bepalen.
De besproken informatie registreer ik in een cliëntendossier dat, vanzelfsprekend, vertrouwelijk wordt behandeld. Indien nodig, en alleen na uw akkoord, kan ik contact opnemen met uw fysio-, manueel of podotherapeut om uw dossier te bespreken voor verdere behandeling.
Voor een massagebehandeling hoeft u niets speciaals mee te nemen. Wel is het prettig om makkelijk zittende kleding aan te trekken en geen zware maaltijd te nuttigen voorafgaand aan de behandeling. De massagetafel staat al klaar met schone handdoeken.

U hoeft alleen het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt te ontkleden; uw ondergoed houdt u aan. Tijdens de massage wordt uw kleding afgedekt met een handdoek om te voorkomen dat er massageolie op komt.  Het is goed om na de massage 1 à 2 glazen water te drinken om afvalstoffen sneller uit uw lichaam af te voeren.

Klik op onderstaand logo voor meer informatie.